• do. sep 29th, 2022

Bouwx.nl

Verbouw tips!

3 tips bij het kopen van een nieuw huis

DoorAdmin

mrt 17, 2021

Er zijn veel verschillende redenen waardoor mensen ervoor kiezen om een nieuw huis te kopen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die zijn uitgekeken op hun oude huis of omdat dit huis te klein is voor hun gezin. Als je een aantal kinderen hebt, is het fijn om zoveel mogelijk ruimte te hebben in je huis. Daarom kan het nodig zijn om te verhuizen wanneer je kinderen ouder worden. Als je op zoek bent naar een nieuw huis, is het van belang om rekening te houden met een aantal zaken. Wanneer je dit niet doet loop je het risico om een miskoop te doen. 

Verkoop je oude huis eerst

Het is handig om je oude huis te verkopen voordat je het nieuwe huis aanschaft. De reden hiervoor is dat je alleen als je oude huis al is verkocht, zeker bent dat je het geld van dit huis kunt gebruiken om een nieuw huis te kopen. Dit is de meest veilige manier om te investeren in een nieuw huis. Daarom is het van belang om je oude huis verkocht te hebben voordat je naar een nieuw huis verhuisd. Je moet er dan wel voor zorgen dat je een eerlijke prijs voor het huis krijgt. 

Je kunt de waarde van een woning op verschillende manieren bepalen. Zo is het bijvoorbeeld van belang om rekening te houden met de kadastrale data van dit huis. Hierbij kun je denken aan gegevens als de woz waarde woning. Dat is de waarde die de gemeente aan jouw huis geeft. Je kunt dit als indicatie gebruiken voor de vraagprijs van je huis. Het is echter niet slim om je vraagprijs volledig op de woz waarde te baseren.

Bezichtiging

Als je een nieuw huis gaat kopen, is het van belang dat je je goed focust tijdens de bezichtiging van het huis. Op die manier weet je zeker dat je geen enkel detail mist waardoor je het huis mogelijk toch niet zou willen kopen. Daarom is het van belang dat je je goed focust tijdens de bezichtiging en dat je mogelijk zelfs meerdere keren naar het huis komt kijken. Dat is slim aangezien je zo nog beter kennis kunt maken met het huis. Als jij meerdere keren door dit huis hebt rondgelopen, is het makkelijker om te zeggen of dit een huis is waar jij graag in zou willen wonen of niet.

Makelaar

Er zijn veel mensen die het lastig vinden om een geschikt huis voor henzelf te vinden. Daarom kan het voor deze mensen erg handig zijn om daarbij hulp te krijgen van een makelaar. Dat komt doordat een makelaar veel beter kan inschatten of bepaalde huizen bij je passen of niet. Wanneer je kijkt naar de selectie van huizen die je makelaar voor je heeft gemaakt, kun je hieruit enkele woningen kiezen waar je wel naartoe zou willen gaan voor een bezichtiging. Als je jouw wensen voor de woning duidelijk aan je makelaar vertelt zal deze hier rekening mee houden bij het kiezen van woningen die mogelijk geschikt voor jou zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.