Elke deur met een perfect slot!

Klussen Wonen

Elke deur met een perfect slot!

Advertenties

Als je een buitendeur hebt, is het belangrijk om hier een slot op te hebben. Op die manier voorkom je namelijk dat iemand kan inbreken. Voor elke deur is er wel een slot te vinden die perfect past. Echter zijn er wel verschillende sloten waar je uit kan kiezen. Hierom is het belangrijk om te weten welke sloten er allemaal zijn.

De soorten sloten

Er zijn verschillende soorten sloten te vinden. De populairste vorm van een deurslot is het insteekslot met dag- en nachtschoot. Een insteekslot bestaat uit twee onderdelen: de dag- en nachtschoot. Als je de deur normaal sluit, valt de dagschoot op zijn plek. Hierbij gaat de deur alsnog gemakkelijk open als de sleutel in het slot een kwartslag gedraaid wordt.

Advertenties

Om de deur volledig op slot te doen, moet je de sleutel twee keer ronddraaien. Hierbij valt de nachtschoot op zijn plek. Dit is een stevige schoot die niet zomaar los te krijgen is. Tegenwoordig zijn alle standaard moderne huizen uitgerust met een insteekslot met dag- en nachtschoot.

Advertenties

Als tweede heb je het oplegslot. Dit is een slot die aan de binnenkant van de deur zit. Net als een inlegslot heeft een oplegslot een dag- en een nachtschoot. Deze zitten echter aan de binnenkant van de deur. De deur is te openen met een schuifhendel of een draaihendel.

Als derde heb je de meerpuntssluiting. Dit is een speciaal slot die vooral bij nieuwbouwwoningen gebruikt wordt. Als je de sleutel bij een meerpuntssluiting twee keer omdraait, valt de deur op meerdere punten in het slot. Dit is de beste manier van beveiliging voor de deur.

Als laatste heb je nog een penslot. Dit is een erg stevig slot. Aan de binnenkant van dit slot zitten speciale zware metalen pennen. Door middel van een speciale kruissleutel vallen de pennen op hun plek. Doordat de pennen in de sluitplaat vallen, kunnen ze niet zomaar los gemaakt worden.

Het juiste slot voor je deur

Op het moment dat je op zoek bent naar een slot voor je deur, kan dit een lastige keuze zijn om te maken. Dit komt omdat er verschillende mogelijkheden zijn aan sloten. Op het moment dat je op zoek bent naar het juiste slot voor je deur, kan dit een lastige keuze zijn om zelf te maken. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, is het namelijk niet zo makkelijk om even te kiezen welk slot je graag wilt hebben.

Hierom kan het verstandig zijn om de mening van een specialist te vragen. Hierbij kan het handig zijn om een slotenmaker in te schakelen die je vragen over de sloten kan beantwoorden. Een slotenmaker Den Haag kan je hier goed bij helpen.

Een slotenmaker kan je advies geven over de soort deur waar het om gaat. Hierdoor weet je welk slot je het beste aan kan brengen op die deur voor de ideale veiligheid. Voor sommige mensen speelt geld ook een rol hierin. Ook hier kan de slotenmaker je advies over geven.

Back To Top