• do. sep 29th, 2022

Bouwx.nl

Verbouw tips!

Parkbanden om op te zitten of als border

DoorAdmin

jul 19, 2021

Betonnen parkbanden zijn een goede en duurzame oplossing binnen de infrastructuur. Parkbanden zijn onderhoudsarm en bestand tegen alle weersinvloeden. Dat wil zeggen dat ze niet te lijden hebben onder strenge vorst, langdurige en hevige neerslag of extreme hitte. Het prefab beton waaruit parkbanden worden geproduceerd gaat onder alle omstandigheden niet scheuren, barsten of krimpen. Hierdoor hebben ze een zeer lange levensduur waarbij het robuuste uiterlijk van een betonnen parkband altijd behouden blijft. Parkbanden zijn in heel goedkoop in aanschaf en zeer makkelijk te verwerken. Door het zware gewicht blijven ze immer stevig op hun plek liggen zodat u niet bang hoeft te zijn dat ze om kunnen vallen. Daarmee zijn parkbanden veilig om op te zitten en te lopen.

Parkbanden toepassen

Parkbanden zijn op vele manieren toe te passen, zowel bij particulier gebruik als in openbare ruimtes door bedrijven die onder de wegenbouw of de gemeente vallen. Wanneer u een boom extra bescherming wilt bieden of de schoonheid van de stam wilt benadrukken kunt u het omlijsten met parkbanden. Doordat deze wat hogerop komen te liggen zijn parkbanden tevens te gebruiken als zitelement. Zo kunt u comfortabel in de schaduw van de boom zitten en genieten van het uitzicht. Parkbanden worden ook veel gebruikt om als zandbak te dienen. In uw eigen tuin of het openbare speelveld ontstaat er op deze manier een unieke plek voor de kinderen om lekker te spelen in het zand. En u kunt, door plaats te nemen op de parkband, de boel goed in de gaten houden.

Een border van parkbanden maken

Hoogteverschillen kunt u opvangen of juist creëren met betonnen parkbanden. Door een gedeelte te omlijsten met parkbanden ontstaat er één of meerdere borders die gevuld kunnen worden met planten en bloemen. Op deze manier fungeren parkbanden als opsluitband. Omdat parkbanden van prefab beton in diverse afmetingen en vormen te verkrijgen zijn kan er een speels geheel worden vervaardigd. Dit is vooral erg mooi wanneer parkbanden worden geplaatst langs een waterkant. De glooiingen van een rivier zijn zodoende prima te volgen. Parkbanden zijn in diverse kleuren beton te koop zodat er altijd een prima match ontstaat met het landschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.