• do. sep 29th, 2022

Bouwx.nl

Verbouw tips!

Wat is een buizenklem?

DoorAdmin

jul 19, 2021

Een buizenklem is een extreem handig hulpmiddel om onder andere betonnen en stalen buizen en putten te hijsen. Ook vergemakkelijkt zo’n klem het transport hiervan. Maar wat is een buizenklem nu precies? Zoals het woord al doet vermoeden is het bedoelt om op een veilige manier buizen en andere voorwerpen op te hijsen naar grotere hoogtes. Deze worden in de klem vastgeklemd waardoor ze geen kant meer op kunnen. Een klem is in verschillende formaten verkrijgbaar en ook het materiaal en de vormgeving kan onderling verschillen. Het heeft een soort van bekje waarin de te hijsen buizen of putten klemvast worden gezet. Het verticaal ophijsen of het transporteren van de ene naar de andere plek hiervan wordt met een buizenklem een fluitje van een cent.

Waaraan moet een buizenklem voldoen?

Een buizenklem moet natuurlijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo wordt het vooraf streng gecontroleerd op alle veiligheidseisen en moet het gecheckt worden op de juiste certificering. Maar het juiste gebruik van een buizenklem is minstens zo belangrijk. Zo mag u nooit meer buizen erin klemmen dan is toegestaan. Dit gaat meestal om een paar of twee, soms drie buizen per keer. Andere bekopeningen kan ook wel, maar deze moeten vooraf aangevraagd worden. Indien gewenst kan een buizenklem geleverd worden met kettingwerk waardoor het hijsen nog makkelijker verloopt. Laat het hijsen met een buizenklem stabiel en rustig verlopen en voorkom daarmee dat er schokbewegingen ontstaan. Dit is slecht voor de klem en kan het materiaal dat vervoerd wordt beschadigen. Controleer voor gebruik van een buizenklem of het goed functioneert en voldoet aan alle veiligheidseisen.

Een buizenklem online kopen

De klem is heel gemakkelijk online te bestellen. Het is verkrijgbaar in diverse maten waardoor er altijd een buizenklem te vinden is die u voor uw hijswerkzaamheden kunt gebruiken. De stalen of betonnen buizen worden in het bekje van de klem stevig vastgedraaid. Het beweegbare drukvlak is meestal gemaakt van kunststof waardoor het materiaal intact blijft. Weet u niet precies welke buizenklem er geschikt is? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen voor meer informatie. Wanneer u een buizenklem online besteld is dat altijd tegen de scherpste prijs en wordt deze snel geleverd op iedere gewenst afleveradres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.