Schimmel bestrijden: deze methodes kun je gebruiken

Klussen Wonen

Schimmel bestrijden: deze methodes kun je gebruiken

Advertenties

Een vochtige ruimte is de ideale leefwereld van verschillende schimmels. Wanneer het in huis dus te vochtig is kan het zijn dat er schimmel ontstaat op bijvoorbeeld de muur. Maar wat kun je doen om dit te bestrijden? 

Hoe ontstaat schimmel? 

Het is misschien niet het smakelijkste onderwerp, maar voordat we ons kunnen verdiepen in het bestrijden van schimmel is het goed om te weten hoe schimmel in huis überhaupt

Advertenties

ontstaat. Er zijn namelijk meerdere oorzaken, waaronder een hoge relatieve luchtvochtigheid. Wanneer het vocht in de lucht niet goed genoeg wordt afgevoerd ontstaat er condensatie en dit zorgt voor een ideale voedingsbodem voor schimmels.  Ook kunnen opstijgend of doorslaand vocht een basis zijn voor schimmelvorming. 

Advertenties

Ben je op zoek naar meer informatie over vochtbestrijding? Op deze website vind je alles wat je moet weten!

6 tips om schimmel tegen te gaan

  • Luchtdoorstroming. Op het moment dat er een goede luchtdoorstroming is in je huis kan het vocht goed weg komen. Dit zorgt ervoor dat de lucht minder vochtig is. 
  • Ventilatie. Ventilatie is zeer belangrijk. Dit is namelijk de makkelijkste manier om luchtdoorstroming te creëren. Het is daarom verstandig om vooral tijdens het koken, douchen en klussen te ventileren. 
  • Haal klak en vuil weg. Kalk en vuil zijn beide elementen die er voor zorgen dat schimmels zich goed kunnen hechten aan plekken zoals de muur. Wanneer je dit schoon maakt haal je het houdt vast weg. 
  • Schimmelwerende muurverf. Schimmelwerende muurverf is er speciaal voor gemaakt om muren te beschermen tegen schimmel. De naam zegt het eigenlijk al. 
  • Badkamer droog maken. Op vochtige plekken, zoals in de badkamer, is de kans op schimmel veel hoger. Zorg er daarom dus voor dat je na het gebruikmaken van de badkamer deze droog maakt. 
  • Schakel een deskundige in. Op het moment dat je nog steeds vragen hebt, kun je altijd een deskundige inschakelen. Het kan zijn dat de muren geïmpregneerd moeten worden, en dan is het handig om er iemand bij te hebben die weet wat hij of zij doet. 

 

Back To Top