• do. sep 29th, 2022

Bouwx.nl

Verbouw tips!

Hier moet je op letten voordat je een bulldozer aanschaft

DoorAdmin

jan 4, 2021

Of je nou in de mijnbouw werkt of meer afwerkingswerkzaamheden doet, een loader dozer komt eigenlijk overal van pas. Loader dozers zijn ontworpen om hoge productiviteit te leveren. Afhankelijk van de grootte van de bulldozer kan zelfs een minder ervaren machinist veel werk leveren in korte tijd. Ontwikkelingen staat ook niet stil, de nieuwste technieken dragen bij aan brandstofbesparingen en lagere kosten. Juist omdat er zoveel verschillende soorten zijn, helpen we je graag een aantal tips te geven vóórdat je een loader dozer gaat aanschaffen.

Hoeveel heb je ervoor over?

De prijs van een bulldozer is erg afhankelijk van het vermogen, de maten en verschillende uitvoeringen. Uiteindelijk zijn deze lang niet allemaal voor dezelfde prijs en is het handig om een budget beschikbaar te stellen. Zo kan je al een deel van de bulldozers uitsluiten en is keuzes maken makkelijker. Houdt wel in je achterhoofd voor welk doel je de bulldozer zult gaan gebruiken, en dat het budget daar realistisch in is.

Waar ga je het gebruiken?

De meeste bulldozers zijn geschikt voor het standaard werk, oftewel de wat zwaardere klussen. Daaronder wordt zwaar werk in de bouwsector bedoeld. Mocht je de loader dozer willen gebruiken op een rotsachtig terrein, dan moet je kiezen voor een bulldozer die aan de onderkant versterkt is met stalen platen.

Je moet ook rekening houden met de afmetingen. Houdt ook hierbij in acht waarvoor de bulldozer gebruikt gaan worden en of het gemakkelijk is om het toestel te verplaatsen.

Gebruiksgemak

Iets wat vaak vergeten wordt is het comfort van een bulldozer. Mocht deze aangeschaft worden voor werknemers die hier dagen in zullen doorbrengen? Dan moet je toch echt goed gaan letten op het gebruiksgemak en of het comfortabel is. Onder comfortabel wordt ook een geluiddempende cabine en goede zichtbaarheid verstaan.

Tip: zorg dat je de loader dozer bij een goede dealer koopt zodat je voor onderhoud en reparaties altijd terecht kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.