• do. sep 29th, 2022

Bouwx.nl

Verbouw tips!

Vloertegels: Oubollig? Super trendy!

DoorAdmin

jan 4, 2021

Bij het inrichten van een nieuwe woning of kantoorpand vloertegels uitsluiten omdat ze oubollig zijn? Hoeft niet meer! In 2019 maakte de vloertegel al zijn comeback met de betonlook. Tegenwoordig zijn er vloertegels te krijgen in alle soorten, maten en motiefjes. Dus ben jij op zoek naar een mooie, hippe en ook nog functionele vloer? Lees dan verder!

Vloertegels voor vloerverwarming

Vroeger een behoorlijk luxe item, maar tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor vloerverwarming in plaats van zichtbare radiatoren. Om het optimale resultaat uit de vloerverwarming te krijgen heb je een goede warmtegeleidende vloer nodig. Vloertegels zijn perfect voor vloerverwarming. Het zijn goede geleiders! Buiten dat zijn vloertegels ook makkelijk schoon te houden en hoef je niet bang te zijn dat je zoals bij hout, moet opletten waarmee je de vloer dweilt. Niet alleen lekker warm aan de voeten maar ook functioneel!

Trendy vloertegels

Vroeger toen je bij opa en oma over de vloer kwam, kun je vast wel de terracotta kleurige, ouderwetse vloertegels herinneren. Als we het over vloertegels hebben, lijken dat vaak de enige tegels te zijn die mensen zich kunnen herinneren maar tegenwoordig kun je de mooiste vloertegels vinden. 

Neem bijvoorbeeld de Hollywood Regency stijl die in 2020 helemaal zijn comeback heeft gevonden. Een prachtige wit of zwart marmeren tegel zou prachtig zijn in een dergelijk interieur. 

Nog een andere trend is de houtlook vloertegel. Het lijkt op een hardhouten vloer met echte planken. Echter is het motief en het reliëf van het hout als het ware geprint op tegels. Je zou een echte houtenvloer er niet van kunnen onderscheiden. Deze trend is trouwens perfect om sfeer aan te brengen in de badkamer! Een houten vloer in de badkamer kon eerder niet vanwege het vocht dat het hout laat rotten maar nu is alles mogelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.