Waar je op moet letten wanneer je een warmtepomp wil kopen

Wonen

Waar je op moet letten wanneer je een warmtepomp wil kopen

Advertenties

Het systeem van de huidige cv ketel is aan verdwijnen, reden daartoe is heel simpel: de aardgaskraan wordt steeds verder uitgedraaid. Ook moet Nederland zich houden aan de regels betreft de Co2 uitstoten. Dit maakt dat steeds meer huishoudens overwegen een warmtepomp te kopen.  

Warmtepomp kopen en dan?

Een warmtepomp is een apparaat dat je apparaat dat je huis verwarmt via de radiatoren, daarnaast zorgt het voor warm tapwater. Er wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke brandstoffen, de schadelijke minerale brandstoffen worden dan buiten beschouwing gelaten.

Advertenties

Een van de meest opkomende warmtepompen in Nederland zijn de hybride pompen dat gebruik maakt van de buitenlucht in combinatie met de bestaande ketel.

Advertenties

Een ander systeem brengt wat meer kosten met zich mee, het zorgt er uiteindelijk wel voor dat je je gasaansluiting volledig kan laten blokkeren. Dat is het systeem wat warmte onttrekt aan de aarde. Om dit mogelijk te maken moet er een put tot het grondwater onder je huis worden geboord. Temperatuur van het grondwater wordt dan naar de waterpomp getransporteerd waarna deze met een warmtewisselaar wordt omgezet tot warmte voor in je huis.  

Warmtepomp en zonnepanelen kopen

Een klimaatneutraal huishouden bouw je door middel van zonnepanelen en een warmtepomp. De hoeveelheid energie die je op dat moment nodig hebt voor het verwarmen van je huis haal je op dat moment binnen met je zonnepanelen. Ook ben je op die manier steeds minder afhankelijk van energieleveranciers.

Eerste je huis isoleren daarna een warmtepomp kopen

Als je optimaal wilt besparen moet je er eerste voor zorgen dat je je huis optimaal hebt geïsoleerd. Je moet investeren in goede isolatie en radiatoren die werken op lage temperaturen.

Een goede voorbereiding en verdieping in warmtepompen is dus erg belangrijk voor je de daadwerkelijke aankoop doet.

 

Back To Top