Zo geef je jouw huis eenvoudig een geheel nieuwe uitstraling! 

Klussen

Zo geef je jouw huis eenvoudig een geheel nieuwe uitstraling! 

Advertenties

Er komt een tijd dat je plotseling bent uitgekeken op jouw woning. Niet omdat deze niet meer aan de wensen voldoet, maar omdat hij er simpelweg al jaren hetzelfde uitziet. Daar ben je gewoon een keer op uitgekeken. Dat betekent niet dat je direct hoeft te verhuizen, maar wel dat je wellicht moet gaan verbouwen. Nu heb je misschien niet voldoende financiële middelen of de tijd om een grote verbouwing te organiseren. Dit is echter ook niet noodzakelijk. Er zijn ook kleine en eenvoudige manieren waarop je jouw huis een geheel nieuwe uitstraling geeft. Soms zelfs al binnen 24 uur! Benieuwd hoe je dit aanpakt? Hier vind je enkele tips! 

Nieuw schilderwerk 


Met nieuw schilderwerk geef je jouw woning direct een geheel nieuwe uitstraling. Schilderwerken kunnen zowel binnen- als buitenshuis worden uitgevoerd. Hierdoor oogt het huis direct geheel anders. Zeker wanneer je ook nog eens voor een nieuwe kleur kiest. Bovendien hoeft dit helemaal niet zo enorm veel tijd in beslag te nemen. Ook qua kosten kun je het vaak zo duur maken als je zelf wilt. Op die manier wordt het een stuk gemakkelijker om jouw woning een relatief goedkope make-over te geven. Veel meer dan schilderen alleen is namelijk niet nodig. Een geheel nieuwe uitstraling binnen een handomdraai. 

Advertenties

Koop tweedehands meubels 


Online zijn er tegenwoordig tal van verschillende verkoopsites te vinden. Dat biedt veel mogelijkheden om jouw interieur in één klap te veranderen. Verkoop jouw eigen meubels en koop hier weer nieuwe (tweedehands) meubels voor terug. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook nog eens voor het milieu. Zo hoeven nieuwe meubeltjes om jouw interieur te veranderen helemaal niet veel meer te kosten. Even opschuren en een likje verf doet vaak wonderen om de meubels er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. 

Nieuwe gordijnen 

Advertenties


Veel mensen weten niet dat gordijnen de belangrijkste basis binnen het interieur vormen. Gordijnen kunnen de sfeer in huis maken of breken. Wanneer jij over een zeer strak interieur beschikt en deze verrijkt met enkel zware gordijnen, dan kan dit de sfeer breken. Je kunt in dit geval beter voor strakke jaloezieën kiezen. In andere woorden: met de juiste raambekleding geef je jouw interieur de sfeer waar je naar op zoek bent. 

Laat je eventueel informeren door een raambekledingsspecialist, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt! 

Verander de opstelling in huis 

Heb je geen geld om dingen te kopen? Dan kun je vast ook nog heel veel veranderen met de meubels en decoratiestukken die er nu al staan. Simpelweg door de opstelling in huis te veranderen. Zet de meubels een keer op een andere plek, kijk op zolder welke decoraties eventueel nog extra toegevoegd kunnen worden of laat de kinderen iets knutselen en gebruik dit ter decoratie in huis. Er zijn genoeg manieren waarop je vrijwel gratis een geheel ander gevoel in huis kunt creëren. Met een vleugje creativiteit kom je al heel ver. 

Back To Top