• do. sep 29th, 2022

Bouwx.nl

Verbouw tips!

Een trap renoveren? Welke stijl past bij jouw interieur

DoorAdmin

okt 29, 2020

Ben je toe aan iets nieuws en wil je je huis niet verkopen dan kan renoveren een oplossing zijn. In de meeste gevallen word daarom gekozen voor een complete renovatie of alleen een renovatie van het interieur. Bij dit laatste word er vaak voornamelijk gedacht aan het opknappen van de keuken en badkamer, het schilderen van de wanden en misschien het leggen van een nieuwe vloer. Waar vaak niet aan word gedacht is het renoveren van de trap. Terwijl dit toch wel een wezenlijk onderdeel is als het gaat om een uniforme uitstraling van het interieur.

Een trap in iedere stijl

Het lijkt misschien onbelangrijk, zo’n traprenovatie. Maar wanneer je hier toch voor kiest, zal je zien dat dit zeker de moeite waard is. Een interieur is pas echt af, als alles qua stijl en uitstraling bij elkaar past. Gelukkig kunnen trappen tegenwoordig aan elke stijl worden aangepast. Zo kun je kiezen voor:

een landelijke stijl

Deze stijl word vooral toegepast bij oude boerderijen of statige landhuizen. De stijl kenmerkt zich door de romantische, gemoedelijke uitstraling, en word vaak gecombineerd met antieke en handgemaakte meubels. Een trap uitgevoerd in bijvoorbeeld oud grenen of grijs eiken kan heel mooi worden gecombineerd in een landelijk interieur.
een moderne stijl

In nieuwbouwwoningen en moderne kantoren word vaak een moderne stijl gebruikt voor het interieur. Strakke lijnen, marmeren vloeren en stoer rvs zijn vaak de richtlijn binnen deze stijl. Een trap met treden van wengé hout, gecombineerd met rvs leuningen en ballustraden past perfect in zo’n modernistisch interieur. Of wat ook erg mooi kan zijn: een mat zwarte, robuuste trap voorzien van een lichte glitter in combinatie met rvs.

een klassieke stijl

Een vooroorlogse woning of een grachtenpand leent zich uitstekend voor een klassiek interieur. De oorspronkelijke, klassieke elementen zijn vaak nog aanwezig, en kunnen dan ook perfect worden gecombineerd met een klassiek uitgevoerde trap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bruin eikentrap, voorzien van een fluweel rode loper. Of trap voorzien van treden in warm notenhout. Hiermee creëer je direct een klassieke, stijlvolle uitstraling.

Natuurlijk zijn er nog veel meer opties als het gaat om de renovatie van de trap. Er zijn enorm veel verschillende houtsoorten en kleuren te kiezen, die kunnen worden aangepast op iedere trap. Twijfel je over de kleur of de houtsoort, of kun je je niet goed voorstellen hoe het er uiteindelijk uit komt te zien? Laat je dan altijd goed informeren door een deskundige op het gebied van traprenovatie. Zij kunnen je adviseren over de stijl die past bij je interieur en je een indruk geven van het te verwachten resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.